Mikaela Shiffrin varmisti kuudennen pujotteluvoiton Levillä

Amerikkalainen Mikaela Shiffrin nappasi tänään viikonlopun toisen voiton Levillä ennen Sveitsin Wendy Holdeneria ja hallitsevaa olympiavoittajaa Petra Vlhovaa, joka laski kolmanneksi.

Mikaela Shiffrin varmisti peräkkäiset pujotteluvoitot Levillä sunnuntaina 20. marraskuuta ja saavutti kuudennen ennätysvoittonsa. Lauantaisen voittonsa jälkeen kaksinkertainen olympiavoittaja Mikaela Shiffrin oli tasapelissä hallitsevan pujottelun olympiavoittajan Petra Vlhovan kanssa, molemmilla oli viisi voittoa Levillä. Sunnuntaina Shiffrin voitti Wendy Holdenerin 0,28 ja Petra Vlhovan 0,68 sekunnilla.

27-vuotias Shiffrin kertoi FIS:n haastattelussa kisan jälkeen: "En todellakaan odottanut tätä, en edes ensimmäisen kierroksen jälkeen. Luulen, että kaikki kilpailijat ovat tällä hetkellä niin vahvoja, että tarvitaan itse asiassa vähän onneakin.”

Suomen joukkueen Riikka Honkanen, Charlotte Henriksson, Erika Pykäläinen ja Riia Pallari keskeyttivät ensimmäisellä kierroksella.

Levin maailmancupin viikonloppu oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut avaus naisten maailmancup-kiertueelle. 85 median edustajaa oli akkreditoitunut kilpailuun, lisäksi paikalla oli kahdeksan eri maan TV-kanavaa tekemässä suoraa lähetystä. Perjantai-iltana Levillä juhlittiin viikonlopun avajaisia ja sitä ennen päivällä järjestettiin toista kertaa Aurora tulevaisuustapahtuma. Tänä vuonna Aurorassa oli 13 eri keskustelukokonaisuutta, joista osa oli läheisesti urheiluun liittyviä. Lauantaina kisattiin kauden ensimmäinen naisten pujotteluosakilpailu ja sunnuntaina toinen. Viikonlopun upea keli, hienot Lapin maisemat sekä mahtava kilpailu välittivät upeaa Suomi-kuvaa miljoonille katsojille ympäri maailman. Viikonlopun aikana tapahtumassa kävi yhteensä 6600 henkeä.

- Suomi suhteellisen pienenä maana kuuluu vahvasti alppihiihdon yhteisöön. Järjestämällä alppihiihdon maailmancupin osakilpailun varmistamme lajin elinvoimaisuuden Suomessa. Tämä tarkoittaa urheilu- ja kilpailutoimintojen sekä harjoittelumahdollisuuksien kehittämistä ja ylläpitämistä. Tulevaisuuden menestymisen ja lajin aseman kannalta Levin MC-osakilpailu on tärkein tapahtuma maassamme. Kansainvälisessä alppihiihdon yhteisössä maat, jotka toimivat maailmancupin järjestäjinä ovat merkittävässä asemassa lajin kansainvälisessä päätöksenteossa ja kehittämisessä, sanoo Levin maailmancupin pääsihteeri Janne Leskinen.

Ennen Levin kilpailua Levillä harjoitteli 19 eri maajoukkuetta. Lisäksi useat miesten maajoukkueet tulevat Leville harjoittelemaan ensi viikolla. Harjoittelujakso päättyy FIS-kilpailuun 26.-29.11.2022, jonne osallistuu ennätyksellisen paljon eri tasoisia alppihiihtäjiä.

- Levin huippuolosuhteet sekä niiden kehittäminen ja varmistaminen on erittäin tärkeää, sillä Levistä on tullut merkittävä kansainvälisen tason suorituspaikka. Lajiharjoitteluolosuhteiden varmistaminen ja säilölumiteknologian kehittäminen on yksi avaintekijä tavoitteessamme menestyä vuoden 2026 olympialaisissa, jatkaa Leskinen.

Sunnuntaina tulokset:

1. Mikaela Shiffrin (USA) 1:52.21

2. Wendy Holdener (SUI) 1:52.49

3. Petra Vlhova (SVK) 1:52.89

4. Lena Duerr (GER) 1:53.18

5. Sara Hector (SWE) 1:53.63

6. Leona Popovic (CRO) 1:53.83

7. Zrinka Ljutic (CRO) 1:54.00

8. Katharina Liensberger (AUT) 1:54.06

9. Laurence St-Germain (CAN) 1:54.22

10. Thea Louise Stjernesund (NOR) 1:54.45

Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan tästä.

Edellinen
Edellinen

Levi avaa naisten alppihiihdon pujottelucupin 10.-12.11.2023

Seuraava
Seuraava

Mikaela Shiffrinille alppikauden avausvoitto Leviltä