Mikaela Shiffrinille alppikauden avausvoitto Leviltä

Amerikkalainen Mikaela Shiffrin laski voittoon alppihiihdon maailmancupin ensimmäisessä osakilpailussa Levillä. Voitto oli Shiffrinille 75. maailmancup-voitto ja viides voitto Levillä. Samalla Shiffrin pysäytti Slovakian Petra Vlhován Levin maailmancupin dominoinnin.

Mikaela Shiffrinin vahva toinen kierros Levi Blackin teknisellä radalla toi hänelle voiton maailmancupin avauskilpailussa Levillä. Se oli amerikkalaisen uran 75. maailmancup-voitto, joka vie hänet yhä lähemmäksi legendaarisen Ingemar Stenmarkin ennätystä (86 MC-voittoa). Shiffrin rikkoi voitollaan Lindsey Vonnin naisten ennätyksen; eniten podium-sijoituksia yhdessä lajissa. Shiffrin päätti samalla kolmanneksi sijoittuneen olympiavoittaja Petra Vlhován hallitseman ajanjakson Levillä. Petra Vlhová on voittanut Levillä viisi kertaa, joista viimeiset neljä ovat peräkkäisiä voittoa. Ruotsalainen Anna Swenn Larsson sijoittui Levillä toiseksi.

Saksan Lena Duerr johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen ja lähti viimeisenä radalle toisella kierroksella. Hän piti 0,38 sekunnin johtoa Shiffriniin toisen kierroksen puoliväliin saakka, mutta menetti lähes sekunnin radan loppupuolella ja sijoittui lopulta neljänneksi.

- Hienoa, että Ruotsin Anna Swenn Larsson veti kahden ennakkosuosikin väliin lopputuloksissa. Oli todella tiukka kolmen kärki ja jännitystä riitti loppuun asti. Lena Deurrilla oli iso kaula toiselle kierrokselle, mutta hän tipahti podiumin ulkopuolelle ja se oli hänelle varmasti kova pettymys. Myös itävaltalaiset olivat tänään vaisuja, heidät on totuttu näkemään kärkikahinoissa, kertoo Levillä kuuluttajana toimiva Tanja Poutiainen-Rinne.

Suomalaisista nopeinta vauhtia piti Riia Pallari, jonka ensimmäisen kierroksen lasku riitti sijalle 37.

- Suomalaisista Riia Pallarilla oli positiivinen esitys, joten ei muuta kuin samanlaista laskua, niin hyvä tulee, sanoo Tanja Poutiainen-Rinne.

Huomenna sunnuntaina lasketaan naisten kauden toinen osakilpailu, ensimmäinen kierros alkaa klo 11.15 ja toinen kierros klo 14.15. Ylen Urheilustudio seuraa kisoja paikan päältä ja näyttää kierrokset suorana TV2:lla klo 11.05 - 15.45.