World Cup LEVI VIIKonlopun avaus ja lähtönumeroarvonta - Henrik Kristoffersen haluaisi miesten palaavan Leville

Levi World Cupin avajaiset kokosivat tuhatpäisen yleisön Levin Zero Pointin eteen seuraamaan avajaisohjelmaa sekä lähtönumeroiden arvontaa. Lauantaina naisten pujottelukauden ensimmäisen kierroksen lähtöportista syöksyy ensimmäisenä ulos Sveitsin Wendy Holdener.

Wendy Holdener, joka on laskenut Levillä toiseksi kolme kertaa, lähtee hakemaan ensimmäistä voittoaan lähtönumerolla 1. USA:n Mikaela Shiffrin, joka on voittanut Levillä kuusi kertaa, sai lähtönumerokseen 4. Slovakian Petra Vlhová, joka on voittanut Levillä viisi kertaa, sai lähtönumerokseen 7. - Leviltä on paras aloittaa alppihiihdon kilpailukausi, totesi Wendy Holdener lähtönumeroarvonnassa.

Lauantain ensimmäisen kierroksen lähtölista tästä.

 

Henrik Kristoffersen esilaskijana Levi Black -kisarinteellä

Norjalainen alppihiihtotähti Henrik Kristoffersen toimii lauantaina ja sunnuntaina ensimmäisen kierroksen esilaskijana. Hän on urallaan saavuttanut merkittäviä saavutuksia ja tunnetaan lajinsa huippuna. Hän avasi suurpujottelukautensa Söldenissä, jossa kilpailu jouduttiin perumaan ensimmäisen kierroksen jälkeen kovan tuulen takia.

- Olen saanut yhden kisalaskun alle tänä kautena. Kun pääset tällaiselle kisaradalle laskemaan, se on parasta harjoitusta mitä voit saada, joten tämä on loistava mahdollisuus, kertoi Henrik Kristoffersen Levi World Cupin lehdistötilaisuudessa. 

Toive miesten paluusta Leville

Henrik Kristoffersen keräsi ensimmäiset maailmancup-pisteensä ja voitti ensimmäisen kisansa Levillä vuonna 2014. Toisen poronsa hän voitti Leville vuonna 2019.

- Haluaisin mahdollisuuden voittaa Levillä, sillä minulla on nykyään poika Emil, ja haluan nimetä poron hänen mukaansa. Mutta totta puhuen, Levi Black -rinne on täydellinen kisarinne sekä miehille että naisille. Olisi hienoa, jos miehet palaisivat Leville kisaamaan, Levi olisi paras pujottelukauden avauspaikka. Täällä on jo nyt paljon miehiä harjoittelemassa, joten olisi järkevää järjestää myös miesten ensimmäinen pujottelukilpailu täällä, kertoi Norjan maajoukkueen Henrik Kristoffersen.

Ensimmäinen kierros lasketaan lauantaina 11.11.2023 klo 11.00 ja toinen kierros klo 14.00. 
Suorat lähetykset lauantaina Yle TV2 ja Yle Areena; ensimmäinen klo 10.55-12.25 ja toinen kierros klo 13.55-15.00.

Edellinen
Edellinen

Petra Vlhoválle kuudes voittoporo Leviltä

Seuraava
Seuraava

Suomen alppinaiset hyvistä lähtökohdista Levin maailmancupiin