Mikaela Shiffrin teki jälleen historiaa: 7 pujotteluvoittoa samassa paikassa 

Kaikkien aikojen voittoisin alppihiihtäjä Mikaela Shiffrin voitti sunnuntain pujottelun Levillä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Petra Vlhová näytti olevan matkalla selvään voittoon, kunnes hän laski ulos ja keskeytti viimeisen laskunsa.

Sunnuntain voitto merkitsee Shiffrinille 89. maailmancupin voittoa, 54 pujotteluvoittoa, 139 maailmancupin palkintopallisijaa ja seitsemättä voittoa Levillä, mikä on historian eniten pujotteluvoittoja yhdessä maailmancupin kilpailupaikassa.

- Älä anna koskaan periksi. Olen todella iloinen voitosta ja se osoittaa, että minulla on hyvä asenne taistella edelleen, joten tämä merkitsee paljon, kertoi Mikaela Shiffrin palkintojenjaossa.

Shiffrin oli 0,18 sekuntia nopeampi kuin Kroatian Leona Popovic, joka saavutti uransa toisen palkintokorokesijan. Saksan Lena Duerr oli kolmas jääden 0,30 sekuntia Shiffrinille.

Kilpailun kokonaistulokset täältä.

Luminen Levi sai maailman huomion

Levin maailmancup veti tänä vuonna suuren määrän naislaskijoita, mediaa sekä yleisöä tunturiin.

- Erittäin onnistunut viikonloppu takana, kiitos siitä kaikille. Maailmalle lähti TV-lähetysten sekä sosiaalisen median kautta aivan upeaa kuvaa Suomesta, Lapista sekä alkutalven lumisista olosuhteista. Kisarinneolosuhteista tuli jälleen kiitosta ja tiimimme teki sen eteen uskomattoman työn, kertoo Levin maailmancupin pääsihteeri Janne Leskinen. 

Levin maailmancupin pääsihteeri näkee kilpailun tulevaisuuden valoisana. 

- Olemme erittäin iloissamme siitä, että voimme yhdessä Levi Ski Resortin kanssa tarjota erittäin hyvät ja varmat alkukauden harjoitteluolosuhteet alppiyhteisölle. Haluamme olla tulevaisuudessa vahvoja ja haluamme ajatella, että talvi alkaa Suomesta ja Leviltä, joka on tällä hetkellä myös todellisuus. Perinteinen jäätiköillä harjoittelu on haastavaa ja me pystymme tarjoamaan varmat lumiolosuhteet sekä harjoitteluun, naisten kilpailulle, mahdolliselle miesten kilpailulle, että Eurooppa Cupille. Tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä ja meistä on hienoa, että voimme antaa oman panoksemme alppihiihdolle, kertoo Janne Leskinen.

Levi World Cup: Naisten pujottelun tulokset sunnuntaina 12. marraskuuta 2023 
Top 10:

1. Mikaela Shiffrin (USA) 1:51.68
2. Leona Popovic (CRO) +0.18
3. Lena Duerr (GER) +0.30
4. Sara Hector (SWE) +0.66
5. Mina Fuest Holtmann (NOR) +1.23
6. Ali Nullmeyer (CAN) +1.24
7. Laurence St-Germain (CAN) +1.32
8= Katharina Liensberger (AUT), Wendy Holdener (SUI) +1.41
10. Zrinka Ljutic (CRO) +1.45

****************
Kuvat:

Media voi ladata Levi World Cupin kuvia täältä.



Edellinen
Edellinen

World cup Levi viettää 20-vuotista juhlavuotta – Levi Blackissa pujottelukauden avaavat maailman parhaat pujottelijat

Seuraava
Seuraava

Petra Vlhoválle kuudes voittoporo Leviltä