World Cup Levin kisarinne läpäisi snow control -tarkistuksen

Levin maailmancup avaa kolmatta kertaa alppihiihdon naisten maailmancupin pujottelukauden kahdella osakilpailulla 19.-20.11.2022. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tarkisti tänään kisarinteen lumen riittävyyden kilpailun läpiviemiseksi. 

Levi Black -kisarinteeseen säilöttiin keväällä lähes 60 000 kuutiota lunta ja säilölumen ansiosta kisarinne valmistui tänäkin vuonna huippukuntoon. Naisten alppihiihdon maailmancup-osakilpailuiden FIS:n kilpailujohtaja Peter Gerdol hyväksyi lumen määrän rinteessä ja antoi vihreää valoa naisten pujottelun maailmancupin avaukseen.

- Olemme nähneet Levin maailmancupin järjestelytoiminnan kovan työn, minkä he ovat tehneet rinteen eteen viimeisinä viikkoina. Rinne ja lumi ovat valmiina kilpailuun. Kahden haasteellisen koronavuoden jälkeen tapahtumaa voidaan vihdoin tehdä jälleen täytenä yleisötapahtuma, jossa myös kilpailijat ovat mukana perjantain avajaisten lähtönumeroarvonnassa, oheistapahtumat yleisölle sekä täydet katsomopaikat, sanoo Peter Gerdol.

- Snow control oli rutiinitarkastus ja säilölumi varmistaa jälleen kilpailujen läpiviennin. Naisten kaikki neljä ennen Leviä pidettävää maailmancup-kilpailua on peruttu, joten Levi avaa naisten maailmancup-kauden, kertoo Levin maailmancup kilpailujohtaja Peteri Tuomikoski.

- Valitettavien maailmancup-kilpailujen peruuntumisten vuoksi olemme vihdoin valmiita avaamaan naisten maailmancup-kauden ja odotamme tätä innolla, sanoo Peter Gerdol.

Levillä on ollut poikkeuksellisen paljon alppimaajoukkueiden laskijoita harjoittelemassa heti marraskuun alusta lähtien. 16 maajoukkuetta on harjoitellut Eturinteellä sekä Levi Black -kisarinteessä, joka suljetaan harjoittelulta lauantaina 12.11.2022 tulevaa kisaviikonloppua varten.

- Olen ensimmäistä kertaa Levillä harjoittelemassa ennen kilpailua ja olen iloinen, että olemme täällä. Nyt minulla on myös aikaa tutustua Leviin, sillä yleensä kilpailun aikaan on kiirettä ja hieman stressiä, eikä oikein muuhun jää aikaa, kertoo kaksinkertainen olympiavoittaja Mikaela Shiffrin.

Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin on voittanut Levin osakilpailun neljästi, kun taas slovakialainen alppihiihtäjä Petra Vlhová on puolestaan laskenut Levillä voittoon jo viidesti. Myös Vlhová on tällä hetkellä harjoittelemassa Levillä ja aikoo käydä välipäivänään katsomassa voittoporojaan.

- Täällä on ollut hyvät olosuhteet harjoitella. Pidän Levin kisasta sekä radasta, sillä se tarjoaa kaikkea sitä mitä pujotteluradalla kuuluukin olla. Koitan jälleen voittaa tänä vuonna, mutta se ei ole helppoa, muut naiset ovat nopeita ja taitavia. Olemme olleet täällä jo viikon, joten haluan välipäivänä käydä katsomassa porojani, sanoo Petra Vlhová.


Edellinen
Edellinen

Ramirent mukana World Cup Levin tapahtumassa

Seuraava
Seuraava

Suomen edustajat kilpailuihin on osin valittu, viimeiset valinnat tehdään tällä viikolla.