Levi Blackin talvi ihastuttaa maailmancupin kilpailijoita – Snow control läpäisty

Petri Tuomikoski mittaamassa lumen syvyyttä Levi Black -rinteessä 2.11.2023

Levin maailmancupin naisten alppihiihdon pujottelukauden avauskilpailuun on aikaa viikko. Tänään torstaina, 2.11.2023, FIS antoi vihreän valon kisan läpivientiin lumen riittävyyden osalta kisarinteessä. Niin naisten kuin miestenkin maajoukkueet valmistautuvat intoa puhkuen Levin rinteillä, ja lumiset olosuhteet ovat saaneet kaikki huokailemaan ihastuksesta.

Levi Black rinteessä on 50 000 kierrätettyä lunta viime talvelta. Luonnonlumi tuli tunturiin lokakuussa ja kovat pakkaset ovat mahdollistaneet tehokkaan tykityksen. Kisarinteessä tulee olla lunta FIS:n ohjesääntöjen mukaan vähintään 60 cm.

- Tänä syksynä ei ole ollut mitään hätää. Säilölunta on ollut riittävästi ja talvi tuli jo ennen lokakuun puolta väliä. Olosuhteet ovat tällä hetkellä erinomaiset. Kisarinteessä lumen syvyys on metristä kolmeen metriin, kertoo Levin maailmancupin kilpailujohtaja Petri Tuomikoski.

Kansainväliset huippulaskijat harjoittelevat Levin talvisissa olosuhteissa

Talvi saapui aikaisin tunturiin, ja Levin hiihtokeskus tarjoaa täydelliset olosuhteet maailmancup-laskijoille.

- Tällä viikolla täällä Levi Black kisarinteessä ovat treenaamassa kaikki naisten maajoukkueet, jotka osallistuvat Levin maailmancupiin. Heidän lisäksi täällä on myös miesten maailmancup-joukkueita, ryhmiä ympäri Eurooppaa, jotka harjoittelevat Levin Eturinteillä sekä Alpine Training Parissa. Kaikki ovat olleet hämmästyneitä saapuessaan näin talvisiin olosuhteisiin. Euroopassa ei ole talvea oikein missään ja täällä on tällainen winter wonderland, kertoo Petri Tuomikoski.

Levillä on panostettu kisaradan yläosaan tekemällä siihen muutoksia, jotka haastavat laskijoita entistä enemmän.

- Kummun ylityksiä on terävöitetty hieman, joten ne vaativat laskijoilta enemmän tänä vuonna kuin aiemmin, kertoo Tuomikoski.

Naisten pujottelun maailmancup-kausi alkaa jälleen Leviltä, ja odotukset ovat korkealla. Levin maailmancupissa eniten voittoporoja, 6 kpl, on kerännyt USA:n Mikael Shiffrin. Slovakian Petra Vlhoválla voittoporoja on viisi.

- Olen todella onnellinen päästessäni jälleen tänne. Levi on hyvin erityinen paikka minulle. Levi Black rinne on hyvin erilainen mitä muualla Euroopassa ja täällä on todellinen talvi. Olosuhteet täällä ovat täydelliset. Olen nyt hakenut harjoituksissa luottamusta, sillä en ole pujotellut paljoa pitkään aikaan. Haluan aina voittaa ja koitan voittaa jälleen myös täällä Levillä, kertoo Petra Vlhová.

Levi World Cupin avajaiset sekä lähtönumeroarvonta perjantaina 10.11. Levin Eturinteillä, naisten pujottelukauden kaksi ensimmäistä osakilpailua Levi Blackissa 11.-12.11.2023

Edellinen
Edellinen

Suomen alppinaiset hyvistä lähtökohdista Levin maailmancupiin

Seuraava
Seuraava

Lumen kierrätys, teknologia ja ympäristövaikutukset